In de wolken

Van het mooie weer van de laatste tijd raak ik helemaal in de wolken! Oké, op dit moment hebben we even te maken met een dipje, maar na regen komt weer zonneschijn, toch?
Lekker hardlopen in een shirtje en korte broek. Wat ben ik dan blij dat ik in Friesland woon: lopend tussen de weilanden met de geur van vers gemaaid gras. Hmmmm, heerlijk!

Van tevoren had ik nooit gedacht dat ik nog zou kunnen hardlopen met 30 weken zwangerschap. Maar ik geniet er intens van zolang het nog kan. En het maakt dat ik ook erg kan genieten van het zwanger zijn. Win-winsituatie!
Het trainen met heuvels viel mij zwaar. Het komt teveel op de spieren aan. Doordat het bekken verweekt door de zwangerschap moeten de (bil)spieren harder hun best doen om de boel stabiel te houden. En daarom gaan ook de tempotrainingen op de baan mij te hard. Ik zou dan wel heel rustig de trainingen kunnen doen, maar ik ken mijzelf. Dus voorlopig even geen trainen met de groep meer maar alleen voor mijzelf.
Op dit moment lukt drie keer in de week 5 kilometer nog goed. Maar de ene dag voelt het minder goed (misschien net een groeispurt van de buik?) en breek ik de training eerder af en een andere keer voelt het erg goed en loop ik 6 kilometer.

image

Afgelopen zaterdag heb ik meegedaan met de Hindeloop in Hindeloopen. Voorlopig even de laatste wedstrijd 😉
Het was een wisselvallige dag met een harde wind. Er deden ook minder deelnemers mee dan de vorige jaren.
De warming up van 1,5 kilometer ging lekker dus ik ging de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet. Mijn doel was om lekker ontspannen te lopen en ik wou graag binnen de 30 minuten finishen.
Gelukkig voelde het tijdens de wedstrijd ook goed aan en kon ik een tempo volhouden van 5.25 de kilometer (iets meer dan 11 km/ph). Het is heel apart om nu te vernemen dat je qua conditie veel sneller zou kunnen, maar de spieren het niet kunnen bijbenen. Voordeel is dat het daardoor heel ontspannen is.
De eerste 4 kilometer hadden we het zonnetje erbij, maar de laatste kilometer tegenwind en een bui. Het parcours was iets korter dan 5 kilometer en ik finishte in 25 minuten. Beide doelen gehaald en met een big smile de mooie medaille opgehaald en weer naar huis gereden! Later zag ik dat ik als zesde was geëindigd. Niet slecht voor zo’n ‘zware’ loper, hihi!

image

Happy running!

Auteur: runningsamantha

Hardlopende moeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s