Op de helft

Hardlopen tijdens de zwangerschap.

image

20 weken zwanger and still going strong!
Het is nu steeds beter zichtbaar dat er een baby in mij groeit. Hierdoor krijg ik, logisch, ook steeds meer opmerkingen over dat ik nog hardloop.

Het was wel even wennen om de atletiekbaan op te stappen met een dikke buik. Gelukkig is de trainer niet ouderwets en juicht ‘ie het sporten tijdens de zwangerschap toe.
Met het sporten heb ik tot op heden twee aanpassingen gedaan:

1. Het tempo aangepast
Volstrekt logisch, maar nieuwe PR’s zal ik nu niet gaan lopen. Ik train nu om mijn conditie op peil te houden en put mezelf niet tot het uiterste uit. En doordat ik minder snel loop, zijn de afstanden die ik afleg korter. Behalve de heerlijke duurlopen waar ik veel voldoening uit haal, vooral als het zonnetje schijnt!

2. Een buikband van Carriwell
Ik heb deze aangeschaft en die draag ik elke training.
Deze band biedt extra ondersteuning en nu het nog frisjes is, houdt ‘ie de buik ook lekker warm.
Ik dacht dat als je zwanger was de buik erg heen en weer zou schudden tijdens het lopen, maar eerlijk gezegd voel je daar niets van.

Van sporters krijg ik vooral complimenten dat ik doorga met mijn passie. Maar tijdens een duurloop heb ik ook mensen horen zeggen dat ik juist rustig aan moet doen. Zwanger zijn is een grote verantwoordelijkheid en ik zou nooit iets doen wat het kindje kan schaden. Dus toen de verloskundige zei dat ik gewoon door kon gaan met hardlopen, heb ik dit advies ter harte genomen. En tadaa: de 20 wekenecho was goed. De baby vermaakt zich opperbest in mijn buik! Dus zolang het goed voelt, zul je mij nog steeds rond zien huppelen!

Happy running!

Auteur: runningsamantha

Hardlopende moeder

Eén gedachte over “Op de helft”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s