Een boost voor je hardloopcarrière

Hardlopen houd je langer vol als je een doel hebt. Zie het als een stok achter de deur. Meedoen met een wedstrijd geeft een boost aan je motivatie.

Tegenwoordig worden er overal hardloopwedstrijden georganiseerd. Er zit altijd wel een afstand voor je bij. Zoek een wedstrijd dicht bij je in de buurt op en schrijf je in. Inschrijven kan meestal online of voor de start. Zo, nu kun je niet meer terug 😉
Mocht je denken dat iedereen sneller is dan jou, dan valt dit hartstikke mee. Meedoen aan een wedstrijd is tegenwoordig laagdrempelig en echt iedereen, van jong naar oud, snel tot langzaam en van beginner tot gevorderde, doet mee. Dat maakt het ook zo leuk: er zijn altijd wel gelijkgestemden. Gezellig kletsen voor, tijdens of na de wedstrijd. Of in stilte in een groepje lopen die hetzelfde tempo aanhouden als jou.

Samen lopen schept een band. Iedereen is hetzelfde aan het doen. Met sommige wedstrijden word er muziek ingezet. De sfeer is altijd geweldig! En je loopt de mooiste routes!

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
Een paar weken voor de wedstrijd bouw je de kilometers (en snelheid als je wilt) op om tot 1 a 2 weken voor de wedstrijd weer een beetje af te bouwen, zodat je voldoende hersteld aan de start staat.
Kijk ook naar het tijdstip van de wedstrijd. De meeste wedstrijden beginnen omstreeks 11 uur. Zorg er dan ook voor dat jouw lichaam gewend is om op dit tijdstip te lopen. ’s Ochtends is je lichaamstemperatuur nog niet op zijn hoogst en daardoor is je lichaam wat stijver. Door een paar keer op een ochtend lopen, bereid je je goed voor.
Voor een wedstrijd van 5 of 10 kilometer hoef je niet extra te eten. En drinkposten vind je onderweg wel.

Zorg dat je ruimschoots op tijd bent, zodat je je nog rustig kunt inschrijven, je startnummer op kunt doen en kunt warmlopen. En dan… Op naar de start! Meestal begin je te snel, maar als je dit van te voren weet kun je hier op anticiperen. Zonde als je na een paar minuten al opgebrand bent, toch?

Geniet! Happy running!

Auteur: runningsamantha

Hardlopende moeder

4 gedachten over “Een boost voor je hardloopcarrière”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s