Het leed wat blessure heet…

Op dit moment is een coldpack mijn beste vriend. Tijdens de sprinttraining van maandag voelde mijn knie niet oké en de dag erop kon ik amper van de trap afkomen. Ik heb een blessure een jaar lang kunnen voorkomen, maar nu is het weer zover.

In een eerdere post had ik al verteld dat mijn heupen een zwak punt zijn en dat ik ze versterk met oefeningen. Nou ahum, de laatste weken was dat echt minimaal. Wat nog erger is: ik schreef de laatste weken wél netjes in mijn logboek dat ik de oefeningen weer op moest pakken… En tja, nu moet ik op de blaren zitten.

Doordat je met het hardlopen repeterende bewegingen maakt is de kans op blessures groot.
Om deze te voorkomen kun je:
1. Op goed schoeisel lopen;
2. Rustig afstand en tempo opbouwen;
3. Op techniek letten;
4. Niet teveel aan dezelfde kant van de weg lopen (weg loopt meestal wat scheef);
5. Op tijd rust nemen om te herstellen;
6. Niet teveel alcohol nuttigen;
7. Je zwakke punten versterken;
8. Wisselen van ondergrond (maar bijv. lopen in het bos vereist ook weer aanpassing en gewenning).

Gelukkig weet ik dat deze blessure weer overgaat, maar ben retejaloers op allen, hoe snel of langzaam ook, die ‘gewoon’ kunnen hardlopen. 😦
Hopelijk kunnen jullie wat met de tips en overkomt jullie het ‘leed’ niet! En mocht het helaas wel gebeuren, zie het dan als een les dat je je lichaam leert kennen om het de volgende keer te kunnen voorkomen. And stick with it!

image

Auteur: runningsamantha

Hardlopende moeder

6 gedachten over “Het leed wat blessure heet…”

  1. ‘Gelukkig’ bleek het de buitenste knieband te zijn, wat inhoudt dat ik wel kan hardlopen mits mijn knie maar geen scherpe hoek (sprint) maakt. Dus toen na een dikke week de pijn weg was, ben ik weer begonnen. Helaas niet op snelheid, maar ben happy dat ik niet stil hoef te staan!
   Hoe gaat het nu met jou?

   Liked by 1 persoon

   1. Aah dat is wel fijn. Hopelijk kun je snel weer aan de “sprint” en versnellen.

    Hier tot nu toe goed. Geen steken meer in mijn knie gehad. Deze week ga ik beginnen met schema “2” en dat betekend dat ik een paar minuten langer mag hardlopen. Wel op een rustig tempo. 😁 maar ben iig weer in beweging.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s