Rûnom Mantgum

image

Afgelopen zondag werd de loop ‘Rûnom Mantgum’ voor het eerst georganiseerd. Omdat mijn vriend daar is opgegroeid, leek het ons leuk om mee te doen. Ja, ‘ons’! Nico is ook besmet geraakt met het hardloopvirus. De laatste twee maanden heeft hij al een paar keer de vijf kilometer aangetikt.

Ik zou hem eerst gaan hazen, zodat hij een constant tempo zou lopen. Daar rekening mee gehouden hebbende, had ik die week pittig getraind. Maar de zaterdagavond begon het bij mij te kriebelen. “Ga maar lekker zelf lopen,” zei hij. De laatste paar trainingen had hij het ook al rond de 32 minuten kunnen afleggen.

image

Dus wij op de zonnige zondagochtend onderweg naar Mantgum. Nico met mijn sporthorloge om, zodat hij de tijd in de gaten kon houden.
Wij hadden ons van tevoren online ingeschreven, dus wij konden ons loopnummer zo ophalen bij het dorpshuis. Daarna hebben we samen even warmgelopen.

De organisatie had het goed georganiseerd: een tijdklok was aanwezig, een duidelijke start/finish, genoeg vrijwilligers, duidelijke routes en drinken en fruit bij de finish. Top! En door de goede PR waren er 224 lopers op komen draven.
Het enige wat beter kon, was dat diegene die de vijf kilometer deden honderd meter áchter de tien kilometerlopers gelijktijdig moesten starten. Het was lastig om deze horde in te halen en kostte veel tijd.

De route voerde ons langs het station en de volkstuintjes rondom Mantgum. Alles stond mooi in bloei en het was genieten! De vijf kilometer bestond uit twee keer een rondje Mantgum.
Na het eerste rondje kreeg ik het moeilijk. Het was benauwend weer en ik voelde ook de trainingen in mijn benen. Desondanks ben ik toch (weer) tweede vrouw geworden in 21.56. De tijd viel me echt zwaar tegen, maar misschien kan ik dat maar beter loslaten en het per loop bekijken… Maar volgend jaar zijn we er weer bij Mantgum!

Auteur: runningsamantha

Hardlopende moeder

2 gedachten over “Rûnom Mantgum”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s