A Cinderella Story…

image

New shoes! Er is niets fijner dan nieuwe spullen aan te schaffen voor het hardlopen. Ik word er in ieder geval altijd heel blij van en het geeft je enthousiasme een boost.
Mijn keus is weer gevallen op een schoen van Merrell. Het is de opvolger van zijn voorganger en gelukkig hebben ze niet veel aan de schoen veranderd. Op dit moment wissel ik twee paar schoenen af: baantraining, duurlopen en wedstrijden op de felgekleurde schoenen en tijdens de crosstraining op dinsdag op trailschoenen. Deze hebben meer profiel en daardoor meer grip.

Maar wat zijn nu ‘goede’ schoenen? Je hebt zóveel keus. De juiste schoen voor de een, hoeft het niet te zijn voor de ander. Het heeft met veel factoren te maken:

– Ben je zwaar of lichtvoetig;
– Land je op je hak of middenvoet/voorvoet;
– Pronatie (hoeveel je voet naar binnendraait tijdens het lopen);
– Op wat voor ondergrond ga je lopen;
– Wat zijn je doeleinden (training, baan, cross, wedstrijd of duurloop).

In goede hardloopwinkels word je juist geïnformeerd, maken ze filmpjes van je in de winkel als je loopt en krijg je de juiste schoen voor jóu.
Want ik loop goed op lichte schoentjes met 0 mm drop (geen hakverschil met voorvoet), maar mijn vriend heeft veel meer demping nodig om de klappen op te vangen.

Ben je goed geholpen en zitten de schoenen lekker? Happy running! En zo niet: er is keus genoeg en er zal vast iets voor jou bij zitten. Ennuh, als je twee keer in de week loopt, mag je na een jaartje weer nieuwe aanschaffen! Ik kan nu al bijna niet meer wachten 😉

Auteur: runningsamantha

Hardlopende moeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s