Yo Yoga!

Ik doe aan yoga. Zo, het is eruit. Een eerste vooroordeel dat over yoga leeft, is dat het ‘zweverig‘ zou zijn. Maar het is juist het tegenovergestelde: met yoga sta je met beide benen op de grond. Het houdt je in het hier en nu. En als je aan yoga doet, ben je heus niet ineens Hindoeïstisch.

Vier jaar geleden ben ik besmet geraakt met het yogavirus op de sportschool. Eerst liet ik mezelf helemaal afbeulen met body pump om daarna weer tot rust te komen met body balance (een mix van tai chi, pilates en yoga). Met body balance ga je elke spiergroep langs om deze te versterken en te verlengen. Door krachttraining en hardlopen verkort je je spieren door de eentonige belasting en door yoga verleng je juist de spieren. Door je je te focussen op je ademhaling en te voelen waar je je in je lichaam wat stijver voelt, word je ontspannen. Ik merkte dat ik veel minder last had van spierpijn na een yogasessie.

20150225_203123

Na twee jaar yoga op de sportschool, heb ik zelf een yogamat gekocht en volgde de lessen via YouTube. Ideaal! Op de sportschool viel er wel eens een les uit én nu hoefde ik de deur er niet meer voor uit!

Wat heeft yoga mij gebracht?

  1. Spierkracht
  2. Flexibiliteit
  3. Ontspanning (‘flow‘)
  4. Bewustwording van ‘pijntjes’ in je lichaam en deze proberen te ontspannen

Ik voel me na elke sessie weer als nieuw. Eigenlijk is yoga even heel egoïstisch zijn… Even tijd voor mezelf. Namasté!

Auteur: runningsamantha

Hardlopende moeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s