Batterij leeg…

Je ziet het steeds meer: hardlopers met een enorme sportarmband met een smartphone erin. Maar loopt dat echt lekker? Ik vind het veel fijner om zonder enige poeha te gaan hardlopen. Kleren en schoenen aan en gaan. En meestal met een compact sporthorloge om.

Mijn sporthorloge is een Garmin Forerunner 110. Ik heb hem bijna vijf jaar en nu begint hij wat mankementen te vertonen. Wanneer ik mijn horloge aan het opladen ben laat hij netjes het oplaad-icoontje zien. Maar soms als je hem van de oplader afhaalt, is hij leeg…

Mijn sporthorloge

Zo is het soms ook met hardlopen: de ene keer is je batterij leeg door de drukte van alledag en voel je je weer helemaal ‘opgeladen’ als je training erop zit. De andere keer begin je gretig met je training en kom je gebroken thuis. Een blessure: bah! Keyword hier is: balans. Zorg dat  de voorwaarden optimaal zijn, zo voorkom je ‘storing’. Het klinkt zo simpel, maar ik moet eerlijk bekennen dat mij dit ook niet altijd lukt. Het is lastig om rustiger aan te doen. ‘Ach, een pijntje. Het zal wel meevallen.’ ‘Oeps, een beetje druk op het werk maar ik moet wel trainen want de wedstrijd komt er bijna aan!’ Als sporter heb je doorzettingsvermogen nodig, maar je moet ook weten wanneer je batterij weer opgeladen moet worden.

Auteur: runningsamantha

Hardlopende moeder

2 gedachten over “Batterij leeg…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s